registreer account  

Maak gratis een account aan! (en blijft ook gratis)

  • Toegang tot alle informatie en de downloadpagina. 
  • Elke 3 weken de tips en trucs in je mailbox
  • Advertentiebanners (zoals deze) zie je niet meer als je inlogt.
  • We zijn voorzichtig met je gegevens en verkopen ze nooit!

Registreer je hier

DigiWeten in de Praktijk

Laatst bijgewerkt: 23 december 2018

Hannibal Lecter weet tot de kern te komen

Hannibal Lecter is een engerd maar ook wel een hele slimme man. Waar je ook mee bezig bent, als het te ingewikkeld wordt is het altijd goed om een stap terug te doen. 

Lijkt ingewikkeld

Veel begrippen in de digitale wereld lijken ingewikkeld. Als je echter kijkt wat de definitie ervan is dan zie je dat het als begrip een stuk simpeler in elkaar zit. Door terug te stappen en opnieuw te kijken wordt het vanzelf overzichtelijker. Dat is met alle onderwerpen zo en dat geldt ook voor digitale onderwerpen. Af en toe terugstappen en opnieuw kijken naar "wat is het eigenlijk?". Waar hebben we het over? 

 

 

<< Information overload >>

Veel mensen laten zich echter overspoelen en in de war maken door de (tsunami) hoeveelheid aan informatie. Men gaat dan voorbij aan de essentie. Ook gebeurt het vaak dat de mensen die iets uit willen leggen vaak "te veel" vertellen of te veel in een keer. Het is des mens om je kennis te etaleren maar als je daar voorbij gaat aan je doel dan is dat erg jammer. Voor de mensen die van iets ingewikkelds, of iets dat zij moeilijk begrijpen (dit is namelijk niet altijd hetzelfde) is deze les van Hannibal wel een goede.