digiweten logo
  • Start
  • Kennis
  • Blog
  • Het leven op kantoor

Het leven op kantoor

Vrouwen in de computer industrie

De laatste jaren is er meer aandacht voor het gebrek aan vrouwen in de IT. In allerlei organisaties worden vrouwen steeds meer gemist. De meerwaarde wordt nu gezien als een team uit een betere mix bestaat van vrouwen en mannelijke teamleden. 

Lees meer

Vormenstoofhoofd

Vormenstoof

Eindelijk heb ik het kwartje kunnen laten vallen. Vele jaren heb ik het niet kunnen vatten. In mijn jeugd heb ik verschillende bijles leraren versleten voor rekenen en wiskunde. Tegenwoordig zou ik het stempel dyscalculie hebben gekregen. Abstracte zaken hebben mij altijd moeite gekost. Jammer dat je passie dan bij computers moet liggen.

Lees meer

Woordinflatie

Woordinflatie

“Heel erg bedankt!” Voor de glimlach van de computergebruiker daar doe ik het voor. Hoewel ik blij ben met een bedankje maak ik mij zorgen over de superlatieven die er inmiddels standaard bijzitten.

Lees meer

Gangvrees

 

Er zijn mensen die leiden aan gangvrees.  De vrees om over de gang op het werkt te lopen en dan iemand tegen te komen. Vooral als de gang lang is en het dus even duurt voor je elkaar passeert. Tenzij je rent, maar dat is er op de kleuterschool al duidelijk gemaakt dat zoiets niet hoort.

Lees meer