Op Internet forums kan je je vragen stellen. Vaak worden ze ook snel beantwoord. Als je vragen stelt wees dan duidelijk en geef aan wat je zelf al geprobeerd hebt.

Er zijn websites waar veel tips & trucs worden verzameld voor de meest gebruike software. Door er regelmatig doorheen te bladeren zie je al snel slimme en vaak simpele oplossingen die je veel tijd en geld kunnen besparen.

Software die gratis is? Dat klinkt te goed om waar te zijn. Toch is het zo. Veel is gewoon gratis. De reden? Vaak hoopt de maker dat je geld wilt doneren. Soms maakt een programmeur samen met collega programmeur omdat ze dat gewoon leuk vinden. Dan krijgen ze er een kick van als veel mensen het gebruiken. Ook staat zoiets goed op je CV. Andere software heeft beperkingen en die kan je opheffen door de PRO versie te kopen. En soms maakt de software reclame. Meestal voor zichzelf om de PRO versie te kopen. In deze lijst tref je de beste gratis software aan die er te krijgen is. 

Over het internet surfen en/of de cloud gebruiken met al zijn mogelijkheden. Daar heb je een browser voor nodig. adblock
Er zijn een aantal Add-ons waar je de browser mee aan kan kleden en daar veel baat bij kan hebben. Een Must is Ad-blocker. Hiermee kan je de vervelende advertenties voor een groot gedeelte wegfilteren. Zoek binnen de browser naar die Addon of Extensie. In deze video krijg je handige tips en sneltoetsen voor bij het werken met browsers. 

Meer informatie over sneltoetsen