digiweten logo

Excelbreiwerk

Een praktijkvoorbeeld van hoe met een gesprek buiten de eigen afdeling een hoop werk bespaard kan worden. Zelf knutselen met een hoop frustratie of een geautomatiseerd raport die je op tijd geeft wat je nodig hebt zonder dat je daar nog iets voor hoeft te doen. ( Besparing per jaar € 6.720,- )

Een computergebruiker van de afdeling Examenburo kwam, via de helpdesk, bij mij en vroeg ondersteuning voor Excel. Met diverse Excelbestanden moest een overzicht van leerlingen worden samengesteld voor de afdeling Examenburo. In de diverse bestanden zat echter geen “unieke sleutel” die alle gegevens aan elkaar kon verbinden. Dit was zijn probleem en nu het mijne.

Nadat ik overlegd had met de Informatiemanager ben ik in contact gekomen met een applicatiebeheerder van het leerlingvolgsysteem. Ik legde hem de verzameling Excel bestanden voor. Hij bestudeerde dit eventjes en heeft vervolgens een bestaand businessrapport aangepast in het systeem en alle gegevens werden als Excelbestand, zoals gewenst, aangeleverd.

Door het rapport in een agenda op te nemen werd het automatisch elke maand naar het Examenburo gestuurd. De computergebruiker die met de hulpvraag aankwam had hierdoor anderhalve dag per maand gewonnen. En was ook niet meer bezig met iets waar hij als een berg tegen opzag.

Besparing per jaar: 12 (maanden) x 14 uur x 40 euro (uurloon) = € 6.720,-

Schrijf je bericht hier...
Je bent niet ingelogd ( Registreren ? )
of reageer als bezoeker
Reactie laden... De reactie wordt vernieuw na 00:00.

Wees de eerste die reageert.

Wil je op de hoogte blijven?

Klik op de knoppen hieronder en blijf op de hoogte.