digiweten logo
  • Start
  • Kennis
  • Kennis overzicht

Kennis

Ruzie met Word en Normal.dotm

Normal.dot vervangen kan lastig zijn

Ik had al een tijdje ruzie met Word en zijn Standaard Sjabloon Normal.dot. Ik wilde die anders hebben dan Microsoft het bedacht heeft. Mijn eigen instellingen zoals lettertype, de verschillende Koppen e.d.  Dus ik heb braaf de instructies gevolgd van de maker zelf gevolgd. Dat blijkt niet altijd helemaal rekening te houden met de Nederlandse taal

Lees meer

VIDEO - Sjablonen gebruiken in Outlook

Sjablonen kunnen erg handig zijn als je veel verschillende soorten e-mail moet versturen. Met een andere opmaak en huisstijl bijvoorbeeld. In deze video zie je hoe dat werkt. En met een bonus tip die je uitlegd hoe je snel een sjabloon razendsnel kan openen als je deze gemaakt hebt. 

Lees meer

List download as Template not an option SharePoint Online

I have noticed that if you like to download a SharePoint list or library as a template this option is not availiable. After seaching for a sollution i found out that you need to make a adjustment to the site settings. The quickist way is with Powershell. This is a per Site setting.

Set-SPOsite  -DenyAddAndCustomizePages 0

You can also change the setting for the whole tenant. More information from Microsoft 

VIDEO - Sneltoetsen voor internet

Het werken met browsers neemt veel van onze tijd in beslag. Het kan daarom zeker geen kwaad om te kijken hoe je dit makkelijker kan doen. Een voorbeeld hiervan zijn sneltoetsen. In de video worden deze voorgedaan. 

Lees meer

5 meest gebruikte sneltoetsen die je moet kennen en waarom

De 5 meest gebruikte sneltoetsen

Sneltoetsen worden door te weinig mensen gebruikt terwijl ze zoveel te bieden hebben. Ze zijn 30% sneller dan de muis, leiden je minder af en zijn supersnel in de vingers te krijgen. Letterlijk. Net als veter strikken. Ik leg je uit welke sneltoetsen je zou moeten kennen, waarom je deze zou moeten gebruiken en hoe je ze snel kan leren. Natuurlijk ook een handig lijstje waar ze allemaal op staan.

De 5 meest gebruikte sneltoetsen

Excelbreiwerk

Een praktijkvoorbeeld van hoe met een gesprek buiten de eigen afdeling een hoop werk bespaard kan worden. Zelf knutselen met een hoop frustratie of een geautomatiseerd raport die je op tijd geeft wat je nodig hebt zonder dat je daar nog iets voor hoeft te doen. ( Besparing per jaar € 6.720,- )

Lees meer

Labels plakken in Office 365 Sharepoint

Met indrukwekkende woorden bereik je niet altijd dat mensen interesse krijgen in mooie oplossingen. Meta data is nu eenmaal niet een sexy woord waar je veel mensen warm mee krijgt. In dit artikel geef ik een aantal mogelijkheden om bestanden makkelijker terug te vinden. Het is minuten werk om dit op te zetten. 

Lees meer

LIJST - Windows Sneltoetsen

Niet alle sneltoetsen van Windows zijn voor iedereen even handig . Probeer ze uit en kijk welke je bevallen. Stel hier je eigen lijstje mee samen. Mijn persoonlijke favorieten hebben een duimpje.

Lees meer