Over ons Digiweten
Wat is DigiWeten?
DigiWeten is een verzameling van inzichten en gereedschappen waardoor computergebruikers meer houvast krijgen in de snel veranderende digitale wereld. Mensen leren de computer écht begrijpen.
Bij DigiWeten helpen we organisaties en werknemers om de digitale wereld beter naar hun hand te zetten. Geen knoppencursus, maar inzicht, overzicht en vertrouwen in de digitale wereld. Inzicht is namelijk blijvend. Knoppenkennis is snel verouderd.
Op deze manier leren werknemers denken als een automatiseerder:
“Hoe kan ik vervelend herhalend werk overlaten aan een computer om meer tijd voor klant en leerling over te houden?”
Lees de artikelen De 5 inzichten van het digiweten en De Digiwetten zijn je houvast in de digitale wereld om een beter beeld te krijgen van het DigiWeten.
Wetenschappelijk onderbouwd
DigiWeten is ook gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek van o.a. de Universiteit Twente en de OECD.
- Volgens wetenschappelijk onderzoek van de OECD is 56% van de werknemers praktisch digibeet.
- Onderzoek Universiteit van Twente: kosten gemis digitale vaardigheden 20 miljard euro per jaar.
Lees meer over de Wetenschappelijke onderbouwing van Digiweten
Aldo de Beunje
Ik heb meer dan 20 jaar geleden van mijn hobby en passie: computers, mijn werk gemaakt. Ik ben dus geen geboren computernerd. Als verkoper van snoepgoed in Duitsland, besloot ik mijn leven om te gooien en van computers mijn werk te maken. Mijn lessen destijds als nieuwkomer, en meer dan 20 jaar ervaring in de automatisering komen in het boek en op de website met praktische tips aan bod.
De analyse van de verschillen tussen digitaal vaardig en minder vaardige gebruikers hebben geleid tot de inzichten, praktische tips en gereedschappen die ik deel in het boek DigiWeten!
Gedreven, gepassioneerd en met een enorme nieuwsgierigheid wil ik elke dag iets nieuws leren. Zo heb ik mij verdiept in Office 365, Powershell, diverse programmeertalen (PhP, Javascript, jQuery) en bedrijfspsychologie. Onlangs heeft ik de Lean Greenbelt behaald. Samen met mijn vrouw Ruzanna en zoon Arthur woon en werk ik in Tilburg.
Dagelijk help ik computergebruikers met het vinden van digitale oplossingen die voor hen het werk efficënter maakt. Nog liever breng ik hen, het inzicht, overzicht en vertrouwen in de digitale wereld bij, waardoor zij zelf beter in staat zijn deze digitale oplossingen te vinden en toe te passen. Het geeft mij veel voldoening als ik mensen net zo enthousiast kan maken voor computers als ik zelf ben.
In mijn vrije tijd geef ik workshops en presentaties bij organisaties. In workshops breng ik de inzichten en gereedschappen samen met de deelnemers in de praktijk. Ook begeleid ik digicoaches en geef hen de inzichten en gereedschappen in handen om hun collega’s te helpen de digitale vaardigheden verder te ontwikkelen.
De presentatie “Iedereen een DigiWeet!” wordt gebruikt om de ontwikkeling van digitale vaardigheden binnen organisatie op een luchtige manier op de kaart te zetten. Ook geeft het een startsein om met met elkaar in gesprek te gaan om elkaar hierbij te helpen.
Ontvang de nieuwsbrief (1 á 2 keer per maand)
met tips over Digitale vaardigheden.
Bekijk de Mogelijkheden / neem contact op.
Ik zet mij in voor de Nationale Alliantie Digitaal Samenleven. Dit is een publiek-privaat samenwerkingsverband, waarvan inmiddels meer dan 30 partijen deel uitmaken. Deze Alliantie ziet een inclusieve digitale samenleving als een maatschappelijke taak.
De initiatiefnemers van de Alliantie zijn Jeroen Hoencamp, Laurentien van Oranje en Raymond Knops (CEO VodafoneZiggo, Oprichter Number Five Foundation, Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties).
Over de gegevens op deze site
In sommige artikelen op deze site zijn gebruikersgegevens te zien. Dit zou tot vragen kunnen leiden over privacy e.d. Om hier maar gelijk een antwoord op te geven: Alle gebruikers en de gegevens die zichtbaar zijn, zijn gegenereerd met behulp van een Fake data tool. Hier zijn verschillende websites voor die dit doen. Vaak gratis, soms betaald.
Dit verklaard ook de soms vreemde namen die voorbij komen. Ik heb voor mijn eigen artikelen over onder andere Office 365, Sharepoint, Outlook e.d. een eigen Office 365 omgeving / tenant tot mijn beschikking. Hierin staan GEEN echte gebruikers. Ook wordt de omgeving niet zakelijk gebruikt en is er alleen voor test en ontwikkel doeleinden.