digiweten logo

Laat je niet beduvelen! printer toner is helemaal niet op

Onlangs begon mijn kleurenprinter te vertellen dat mijn zwarte toner cartridge op zou zijn. Nu weet ik dat het vaak erg ruim genomen wordt met wat gezien wordt als "leeg". Dat valt namelijk meestal erg mee. 

Nu moet je weten dat printers de hoeveel pagina's bijhouden die zij printen. Aan de hand daarvan schatten ze dat een tone cartridge leeg zou moeten zijn. In de meeste gevallen is dat erg ruim bemeten. Als er een manier zou zijn om deze teller te resetten zou de printer zonder verder te zeuren zijn printwerk doen. En die is er voor de meeste printers. Ik heb een Brother printer en heb het merk en typenummer en de kreet "reset toner" gegoogled en kwam onderstaande video tegen die mij uitlegde hoe ik het moest doen. Zie hieronder. 

Nadat ik dit gedaan had kon ik gewoon weer printen en ik heb inmiddels al weer een 100-tal pagina's geprint. Meeste dubbelzijdig. De nieuwe cartridge toner ligt er naast braaf te wachten tot zijn collega er echt mee op houdt. Dat zal vast een keer gebeuren binnenkort maar tot die tijd bespaar ik geld.

Voor veel printers geldt deze mogelijkheid. Mocht je dit zelf een keer willen toepassen kan je ook op zoek gaan naar een dergelijke video of handleiding. Zoek dan met: MERK + TYPENUMMER + "Reset toner". Mocht je alleen een video tegenkomen van het juiste merk, maar een ander typenummer kijk dan of dit ook werkt. Vaak is de software op veel printers van hetzelfde merk ook het zelfde. 

 

Wil je op de hoogte blijven?

Klik op de knoppen hieronder en blijf op de hoogte.