digiweten logo

Leer iets van Hannibal Lecter over digitale zaken

Hannibal Lecter is een engerd maar ook wel een hele slimme man. Waar je ook mee bezig bent, als het te ingewikkeld wordt is het altijd goed om een stap terug te doen. 

Lijkt ingewikkeld

Veel begrippen in de digitale wereld lijken ingewikkeld. Als je echter kijkt wat de definitie ervan is dan zie je dat het als begrip een stuk simpeler in elkaar zit. Door terug te stappen en opnieuw te kijken wordt het vanzelf overzichtelijker. Dat is met alle onderwerpen zo en dat geldt ook voor digitale onderwerpen. Af en toe terugstappen en opnieuw kijken naar "wat is het eigenlijk?". Waar hebben we het over? 

 

 

<< Information overload >>

Veel mensen laten zich echter overspoelen en in de war maken door de (tsunami) hoeveelheid aan informatie. Men gaat dan voorbij aan de essentie. Ook gebeurt het vaak dat de mensen die iets uit willen leggen vaak "te veel" vertellen of te veel in een keer. Het is des mens om je kennis te etaleren maar als je daar voorbij gaat aan je doel dan is dat erg jammer. Voor de mensen die van iets ingewikkelds, of iets dat zij moeilijk begrijpen (dit is namelijk niet altijd hetzelfde) is deze les van Hannibal wel een goede. 

 

 

 

Ontvang de nieuwsbrief (1 รก 2 keer per maand)
met tips over digitale vaardigheden.

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

Bekijk de Mogelijkheden / neem contact op.

Schrijf je bericht hier...
Je bent niet ingelogd ( Registreren ? )
of reageer als bezoeker
Reactie laden... De reactie wordt vernieuw na 00:00.

Wees de eerste die reageert.

Wil je op de hoogte blijven?

Klik op de knoppen hieronder en blijf op de hoogte.