digiweten logo

VIDEO - Een hyperlink plaatsen in een tekst kan mooier

Er is een sneltoets die ik zelf erg vaak gebruik en die vanuit cosmetisch oogpunt iedereen zou moeten kennen. Deze sneltoets heeft zelfs zijn eigen Twitteraccount!

Zeker als je in Office 365 werkt is deze erg handig maar deze werkt in heel veel programma's die iets met tekst doen en waarin je een weblink kan plaatsen. Ik heb het over CTRL + K. Deze Sneltoets heeft zelfs zijn eigen Wikipediapagina, Twitteraccount

Hoe het werktCtrl k

Je selecteert een stuk tekst in een mail Outlook of Gmail of in een Excel of Word document (ook de online versie!), waar je een link "achter" wilt plaatsen en houdt dan de CTRL toets ingedrukt en druk één maal op de letter K. Er zal dan een dialoogscherm komen waar je de link in kan plakken. Zeg nu zelf een link in een document of mail ziet er toch altijd beter uit als het een redelijk korte link is met een gewone naam? 

Liever deze link dan deze link: https://digiweten.nl/artikelen-blog/de-5-inzichten-van-het-digiweten ?

In onderstaande video laat ik zien hoe je makkelijk een link kan kopieren en invoegen in een Word document. En onthoudt dat deze sneltoets in heel veel programma's werkt. 

 

Ontvang de nieuwsbrief (1 á 2 keer per maand)
met tips over digitale vaardigheden.

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

Bekijk de Mogelijkheden / neem contact op.

Schrijf je bericht hier...
Je bent niet ingelogd ( Registreren ? )
of reageer als bezoeker
Reactie laden... De reactie wordt vernieuw na 00:00.

Wees de eerste die reageert.

Wil je op de hoogte blijven?

Klik op de knoppen hieronder en blijf op de hoogte.