Zoeken op deze site

Laatst bijgewerkt: 16 maart 2019

Iedereen een Digitale wijsneus

10 digiweten computergebruikersAl meer dan 20 jaar werk ik als professioneel IT'er met computergebruikers. Ik heb net zo veel geleerd van hen, als zij misschien van mij. Het belangrijkste dat ik geleerd heb in al die jaren? Iedereen kan een digitale wijsneus worden.

Iedereen is in staat om goede digitale vaardigheden te beheersen. Soms zijn alleen de digitale basisvaardigheden voldoende en soms wil en heb je meer nodig. Wat kunnen de powerusers of iemand met goede digitale vaardigheden nu beter dan de digibeten? Het grote verschil? Niet knoppenkennis maar inzicht en overzicht in de digitale wereld. 

Dat zeg ík niet alleen, het wordt ook nog ondersteund door Wetenschappelijk onderzoek van de Technische Universiteit van Twente. Nog twee feiten uit dat ondezoek:

  1. leeftijd maakt niks uit voor het wel of niet kunnen hebben van goede digitale vaardigheden
  2. De onkunde kost bedrijven 20 miljard euro per jaar.
    (Dat betekend dat oude én jonge medewerkers aan het klunzen zijn op de computer)

 

Op deze website kom je informatie tegen over hoe ook ict basisvaardigheden kan ontwikkelen en ook jij een digitale wijsneus kan worden. Verder veel over Sneltoetsen die makkelijk onder de knie te krijgen zijn en je werk op de computer in één klap 30% sneller maken. Tips en Tricks voor o.a. Windows tips en Trucs, Office Word, Office Excel en Office Outlook. Ook voorbeelden uit de praktijk over computergebruikers, en die zogenaamde professionele  IT'ers en de digitale wereld.

We zullen regelmatig nieuwe tips en trucs, sneltoetsen en inzichten met jullie delen. Op de hoogte blijven? Abonneer je op onze Tips en Trucs. Wil je toegang tot alle informatie en de Tips en Tricks in je Tips en Trucks mail? Maak een gratis account aan (blijft ook gratis). 

 

 Alles...   Of alleen 
Maak account aan   Tips en Trucs in je mailbox
Psst...Als je een account aanmaakt zie je deze tekst en de
banners hierboven niet meer.
Heb je al een account? Slim!
 

Hier kan je inloggen